Atlantis

Elke dag staat ons gedreven team voor het beste onderwijs voor onze leerlingen. Wij geloven in kinderen, ouders en de professionaliteit van het team. Samen met ouders het beste voor het kind! De meeste kinderen op Atlantis komen uit de buurt, maar er zijn ook ouders en leerlingen uit omliggende buurten die graag een stukje omfietsen voor onze school. 
 

De 7 gewoonten

Op Atlantis werken we vanuit een bijzondere pedagogische lijn; de 7 gewoonten van Stephen Covey. Deze leert kinderen op een speelse manier 7 gewoonten, gericht op persoonlijke groei en relaties met anderen. Zo wordt een goede basis gelegd voor levensvaardigheden van de 21e eeuw. Met de 7 gewoonten leren leerlingen, leraren en ouders eerst te werken aan zichzelf. Het is een proces van kijken, denken en doen, via een gemeenschappelijke taal. De lessen leiden op tot zelfsturing, samenwerken met anderen en het nemen van verantwoordelijkheid. We werken in de hele school, van groep 1 tot en met groep 8, met hetzelfde symbool: de boom van de 7 gewoonten.
 

Thematisch onderwijs (IPC)

Omdat wij geloven in de kracht van het verbindend leren, werken wij thematisch. Dat betekent dat vakken als aardrijkskunde, geschiedenis en biologie in alle groepen thematisch worden aangeboden. Wij gebruiken hierbij het International Primary Curriculum (IPC). Dit is een curriculum op basis van thema’s waarin effectief en betekenisvol leren centraal staat. Van Missie naar Mars tot Circus en van Red de wereld, Chocolade tot Voortrekkers van verandering. Het zijn stuk voor stuk onderwerpen om kinderen enthousiast en betrokken te maken. Elk thema sluit aan op de emotionele en geestelijke ontwikkeling van het kind en is zo opgebouwd dat de focus op het leerproces ligt.

 


Download de schoolgids
 

“Onze beide dochters zitten op Atlantis. Niet alleen onze kinderen maar ook wij worden geïnspireerd door de 7 gewoonten van Stephen Covey. We zijn erg enthousiast en nog steeds blij met onze keuze voor deze school.”
“Wij hebben heel bewust gekozen voor Atlantis voor onze 3 kinderen omdat we het belangrijk vinden dat kinderen ook op school leren dat je zelf kunt kiezen hoe je in het leven staat en je kunt kiezen hoe je je gedraagt.”
“Ook al is Atlantis een grote school, je voelt nog steeds het persoonlijk contact. Je bent geen nummer en dat geeft een goede, prettige en open sfeer waar de kinderen zich thuis voelen.”

Contact

OBS Atlantis
Oceaan 4
3825 WC Amersfoort

T. 033 – 494 8840
E. administratie.atlantis@meerkring.nl

Plan route

Meerkring

Obs Atlantis is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nlLees verder