Lighthouse School

We verwachten tegenwoordig veel van kinderen. Het kan niet anders dan dat dit betekenis heeft voor het onderwijs. Het gaat bij de 7 gewoonten om het ontwikkelen van de talenten en kwaliteiten van de leerlingen. Kinderen leren dat ze door persoonlijk leiderschap de invloed op hun leven kunnen vergroten en dat de boog zeker niet altijd gespannen hoeft te zijn.

Verder op weg...

Atlantis is zo enthousiast over het programma van de 7 gewoonten dat we gecertificeerd zijn als Lighthouse School. Bij de certificatie laat je aan een internationale accreditatiecommissie zien dat leerlingen groeien in hun ontwikkeling door de praktijk van de 7 gewoonten. Lighthouse scholen dienen als voorbeeld voor andere scholen.

Voorbeelden van Lighthouse standaarden:

  • In de klas is het missiestatuut van de klas goed zichtbaar
  • De 7 gewoonten worden door leerlingen iedere dag toegepast
  • Leerkrachten hebben hun eigen leiderschapsrollen
  • Leerlingen maken gebruik van een ‘praatstok’
  • Leerlingen voelen zich verantwoordelijk voor de omgeving van de school
  • Leerlingen maken een plan om hun persoonlijk doel te bereiken
  • Leerkrachten beschrijven hun persoonlijke bijdrage aan de missie van de school
Door de 7 gewoonten te koppelen aan activiteiten in de klas ontstaat een gemeenschappelijke taal voor persoonlijke groei: “Waarom gaan we dit leren? Heb jij aangegeven dat je dit niet leuk vindt? Voel jij je begrepen?” De 7 gewoonten zijn toepasbaar in iedere lessituatie. Niet alleen in de groep met de kinderen, maar bijvoorbeeld ook tijdens een ouderavond of teambijeenkomst.

Lighthouse Team voor leerlingen

Leerlingen worden bij de school betrokken via het Lighthouse Team. In dit team zitten zes leerlingen (vanaf groep 6). Zij denken mee over The Leader in Me-activiteiten op school en helpen met de organisatie van leiderschapsdagen en weken. Atlantis wil graag weten hoe leerlingen over de school denken en welke ideeën zij hebben om de school nog beter te maken. Met het Lighthouse Team hebben leerlingen inspraak. Op deze manier stimuleren we actief burgerschap door kinderen.

Lighthouse Team voor leerkrachten

Om collega’s en ouders te inspireren, werken The Leader in Me - scholen met een Lighthouse Team. In dit team werken leerkrachten vanuit hun eigen kwaliteiten en talenten als experts. Om elkaar te versterken organiseert het Lighthouse team twee keer per jaar de workshop ‘7 gewoonten voor ouders’. In de jaarkalender voor ouders kunt u de datums vinden.

“Onze beide dochters zitten op Atlantis. Niet alleen onze kinderen maar ook wij worden geïnspireerd door de 7 gewoonten van Stephen Covey. We zijn erg enthousiast en nog steeds blij met onze keuze voor deze school.”
“Wij hebben heel bewust gekozen voor Atlantis voor onze 3 kinderen omdat we het belangrijk vinden dat kinderen ook op school leren dat je zelf kunt kiezen hoe je in het leven staat en je kunt kiezen hoe je je gedraagt.”
“Ook al is Atlantis een grote school, je voelt nog steeds het persoonlijk contact. Je bent geen nummer en dat geeft een goede, prettige en open sfeer waar de kinderen zich thuis voelen.”

Contact

OBS Atlantis
Oceaan 4
3825 WC Amersfoort

T. 033 – 494 8840
E. administratie.atlantis@meerkring.nl

Plan route

Meerkring

Obs Atlantis is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nlLees verder